Akkarvik sin hjemmeside

AkkarviknessetOm Akkarvik

Bygda strekker seg fra nord i Akkarvikdalen til sør på Akkarviknesset og fra Kirkenesset i øst til fjellene med Trolltind på topp i vest. Den gang jeg var barn, tredve-førti år siden, var det ganske tett med folk her. Mange av plassene i det som i dag heter Akkarvik, hadde egne navn og var nesten egne byder i gamle dager. På bildet til venstre ser du deler av det som het Akkarviknesset før (og til dels nå).

Jaktkartet til grunneierlaget kan gi deg et inntrykk av bygdas geografi.

Bygda har vært bebodd i hvert fall fra 1600-tallet da det var en del skog her. Det er gjort funn som tyder på at øya og bygda har hatt folk i flere tusen år, men før jeg har sett mer på kildene skriver jeg ikke mer om det.

Vika som gir bygda navn er sørøstvendt og danner en naturlig havn som beskytter båtene mot det værste været. Dette er eneste havna på øya som ikke har molo. Her går fjellene fra 0 moh til 850 moh på en strekning som i horisontalplanet bare er 400 meter. Turmulighetene er mange, både for de som liker å gå mest mulig flatt og for de som liker å klatre litt eller mye. Godt fottøy er viktig, det kan være en del våt myr i sommerhalvåret.

Akkarvik i blåtimenI mørketida blir alle fine dager som blåtimen i Blåfjell.

Hør med befolkningen om hvilke steder en bør holde seg unna for å unngå steinras og/eller sneras.

Siden veiene på øya stort sett ligger i nærheten av vannlinjen, er det flotte sykkelmuligheter uten alt for kraftige oppoverbakker. Avstandene, med litt over to mil til nærmeste bygd, er akkurat passe for dagens sykkeltrening. Veiene blir gjerne sne- og isfrie i slutten av april/begynnelsen av mai, selv om sneen fortsatt ligger på bakken mellom husene.

Skimulighetene om vinteren er fantastiske, med  både dalfører og strandlinjene å ta av. Her er det ingen skiforening som lager alt for trange spor, du kan preparere selv eller gå i spor andre har tråkket før deg. Flere steder innover Akkarvikdalen har plasser som nærmest tigger deg om å tenne et lite bål og grille pølser, eller sitte og nyte kakaoen og en pause før turen hjem.

Denne siden ble sist endret 21. mars 2008.