Akkarvik sin hjemmeside

Gamle saker:


Kolonnekjøring på ArnøyaVinterens siste harde tak?

På 70º nord (Kirkenes, Alta, Akkarvik) tar det litt tid før vinteren slipper taket. I sør er hagearbeidet vel påbegynt. I nord går strømmen, f.eks. i Akkarvik, ferger innstilles og Arnøya blir isolert.
Lagt til 19.4.2009


Nærradio på nett

Ottar tipser om at vi utflyttede og fraværende med bygdetilknytning kan høre Skjervøy Nærradio på nett. En enkel hjemmeside med sendeplan finner her. I følge Ottar planlegger de å bygge opp et programarkiv.
Lagt til 9.3.2009

Akkarvik sett fra sør, miniJakt i Akkarvik

Journalist Rune Endresen fra Dagens Næringsliv var på jakt på Arnøya i 2008. Av dette ble det en fantastisk artikkel PDF som bl.a. omhandler Akkarvik ganske mye. Vi har fått tillatelse til å legge ut artikkelen her.
Lagt til 14.1.2009

Jaktkartet til grunneierlaget kan gi deg et inntrykk av bygdas geografi.
Lagt til 29.3.2008

Akkarvik på Fjesboka

Arnøya, som Akkarvik ligger på, har en egen gruppe på Facebook. Akkarvik er lagt inn som lenke der av før nevnte Fredrik. Vevmesteren er medlem av Arnøyagruppa.
Lagt til 21.3.2008, sist endret 16.6.2009


Foto: Simen StorrudTil topps med ski

En artikkel fra november 2008 i Aftenposten om bl.a. klatring til Trolltind.
Bildet er lånt fra Aftenpostens hjemmeside og forminsket her. Foto: Simen Storrud.
Lagt til 9.3.2009

Akkarvik - jakt høsten 2006Jaktannonse for Akkarvik

Det er alltid flott når folk utenfra prater om bygda. Her er det Fredrik som slår til med et par bilder på bloggen sin. For ordens skyld, jakta er over for i år.
Lagt til 3.1.2008, sist endret 21.03.2008

Arnøydagan 2007 - første helgen i juli

Trolltinn sett nedenfraArnøydagan begynner å bli en tradisjon. For 6te gang arrangeres de i år. Denne gangen foregår det meste i eller nær Årviksand. For fem år siden vant vi hotelltur og for to år siden fikk jentene medalje for å ha nådd opp til toppen av Trolltind. Her kan du lese mer og festlighetene. Det starter med mimeshow på fredag og fortsetter med åpning av kultursti på lørdag. På lørdag blir det også leker for barna, matservering, loddtrekning og fest på ungdomshuset. Søndag blir det guidet tur til Rotvåg, der norske og sovjetiske partisaner gjemte seg for nazistene og noen av dem ble drept.
Lagt til 29.06.2007

Bytte ferge mot fast forbindelse?

Til Arnøya og naboøya Laukøya kommer du bare med båt. Det begynner befolkningen å bli lei av. Noen ønsker å danne et selskap som skal jobbe med å opprette fastlandsforbindelse. Her kan du lese mer.
Lagt til 22.06.2007

Kommer bredbånd hit?

Nordlys skrev på lørdag 9. juni 2007 (ikke i nettavisen) at Telenor skal ha en bredbåndslinje til nordover. Den skal bl.a. festes i/passere Akkarvik og gir oss muligheten, hvis vi er frampå, til å få bredbånd hit også. Stå på alle som en og meld til Telenor. Særlig Grunneierlaget bør melde interessen på bygdas vegne!
Lagt til 11.06.2007

Trekkfuglene er tilbake

Og nei, jeg snakker ikke om fugler, men om mennesker. Hver vår øker innbyggertallet i Akkarvik med en del mennesker som trekker til varmere og/eller livligere strøk om vinteren. Nå er mange av dem kommet tilbake og setter sitt preg på bygda. Utover sommeren kommer det nok ennå flere hit. Velkommen!
Lagt til 11.06.2007

Anna Rogde var her

Anna Rogde i Harstad, av NPFTorsdag 3. mai 2007 hadde Akkarvik besøk av skonnerten Annar Rogde. Skipet er nydelig og verdens eldste skonnert som fortsatt er i fart. Anna Rogde har en venneforening med hjemmeside her. På 80-tallet ble båten reddet fra skraphaugen av brødrene Magne og Åge Indahl, før Stiftelsen Anna Rogde overtok den. Bildet har jeg lånt fra NPF (Norsk Petroleumsforening) sin hjemmeside.
Lagt til 07.05.2007

Kjempekveite hentet for hånd

Stein og Tommys storkveite av Alf NicolaisenSiste lørdagen i februar 2007 fanget Tommy og Stein en kjempekveite som bare lå å vaket i vannkanten. Mer om saken finner du i Fremtid i Nord her. Vi har vært veldig heldige og fått lov av Alf Nicolaisen å bruke hans tegning av hendelsen. Stort bilde får du ved å klikke på den lille tegningen.
Lagt til mars 2007

Denne siden ble sist endret 17.6.2009.