Akkarvik sin hjemmeside

Forsiden

Gamle nyheter
Om Akkarvik
Organisasjoner
Arbeidsplasser
Offentlige sider
Reisetips
I media

Bilder fra bygd og øy


Haugnes Kompetanse


Søk på
Wikipedia

 

Webmaster:
Siw Haugnes

Tips, bilder eller annet tas i mot med takk.

Se mine sider på www.haugnes.org

Hvit snø og skitur uten hundemøkk

Det er et privilegium å finne skispor uten gule flekker og hundemøkk.

Hvit snø til skiturene
Fotograf: Arild Burud, 2007 (du kan låne bilder hvis du oppgir hvem som er fotograf)

Fotografen og hans familie har gått mye skiturer i Østmarka og Sørmarka på Oslokanten. Det er ikke det at vi ikke syns hunder skal få lov til å gå tur på vinteren, men det er noe eget med ren, hvit snø så langt øyet rekker. Hvor faller jeg i dag? Å, heldigvis ikke i en møkkaklump.

Ikke bare er snøen hvit, men sporene må du lage selv. Her finnes ingen skiforening som lager løype for deg. Syns du det høres slitsomt ut? Da kan du få en eller annen med snøskooter til å presse tråkk for deg, så slipper du å grynne. For leserne langs Oslofjorden og innlandet der og som ikke vet hva grynning er skal jeg prøve å forklare: Når snøen har falt litt mer enn 50 cm begynner det å bli uhøvelig å bruke snøskuffa. Og når snøen faller mye hele tiden eller vinden sørger for at det virker slik, selv om snøen ikke kommer ovenfra, da grynner du. Du tråkker deg spor i snøen til det blir så hardpakket under at det nesten er som å gå på veien. Bare litt mer ruglete.

Slikt vær og slike snøforhold og ingen bråkete vei i nærheten, da kan du føle roen komme og freden blir rett og slett herlig. Noen av oss er for mye bymennesker til å sette pris på slikt, synd for dem.

Filtittelen hinter på en klassiker av Frank Zappa (for deg som ikke tok den).


Denne siden ble opprettet 1. juli 2007.
e-post: siw(krøllalfa)haugnes.org